Respect voor Donald Trump

0

De term “meest verguisde wereldleider” wordt meestal gebruikt wanneer men het heeft over Vladimir Putin, maar wie de afgelopen maanden de verkiezingen en bijbehorende inauguratie van Donald Trump heeft gevolgd en met name de smerige praktijken van de verliezers, de democraten, zal het zeker met me eens zijn dat Trump Putin naar de kroon steekt voor bovenstaande titel. Begrijpt u me niet verkeerd, ik ben geen bijzonder grote fan van Trump, maar ik moet mijn mening toch enigzins bijstellen over deze man.

Trump is direct, bot en heeft een twijfelachtig verleden, maar feit is wel dat hij tot dusver doet wat hij zegt. Dat konden we zien in deze eerste week na zijn inauguratie, en de besluiten die hij per decreet erdoor heeft gejast. Terwijl Europa de van angst volgescheten onderbroeken nog aan het uitwassen is na de meer dan duidelijke inauguratie speech van Trump, maakte Donald de verschrikkelijke korte metten met TTP, en daaruit voortvloeiend TTIP. Einde van de deal die niemand wilde behalve de politici.

Ik denk daarom ook dat Trump ons respect verdient. Tot nu toe heeft hij iedereen, vriend en vijand verrast en verbaast. Hij maakte geen kans tijdens de verkiezingen, hij heeft ze gewonnen. Europa was er zeker van dat het zo’n vaart niet zou lopen, Trump draait TTIP eigenhandig de nek om. Ook heeft hij al verdere stappen gezet op weg naar een meer protectionistisch Amerika iets wat in ieder geval voor meer vrede op de planeet zal zorgen. Ook is hij bezig de rotzooi van Obama op te ruimen door een plan te eisen om zo snel mogelijk ISIS totaal te vernietigen. Ik kan me vergissen maar volgens mij heeft Donald Trump deze week meer gedaan en bereikt dan Obama in zijn volledige acht jaren aan het roer.

Net als iedereen heet Trump zaken in zijn verleden die niet zo netjes zijn, en dat hebben we allemaal. Ook ik heb zaken gedaan waar ik erop terugkijkend niet erg trots op ben, en ik weet zeker u ook. Net zo min als u en ik kan Trump terug in de tijd om het terug te draaien, en dus rest slechts wat iedereen kan doen en dat is kijken naar nu en de toekomst. Laten we President Donald Trump wegen op de acties die hij zet en gaat zetten, want dat is uiteindelijk waar het om gaat.

Trump is bot, Trump is rigoureus, en daar hebben de politici in de wereld met uitzondering van die andere verguisde wereldleider genaamd Vladimir Putin problemen mee omdat ze konkelen, draaien, en besodemieteren gewend zijn als dagelijkse kost. Wanneer ze dan klip en klaar de waarheid voor de kiezen krijgen weten ze zich daar geen raad mee. Ik zeg mooi zo, daar moeten we er meer van hebben.

Nigel Farage deed het al jaren op zijn eigen onmiskenbare welbespraakte wijze, en nu doet Trump het iets minder welbespraakt maar daarom niet minder effectief. Als gewoon zeggen zoals het is, en zeggen wat je wilt en hoe je dat wilt doen, wordt bestempeld als populisme, dan ben ik er trots op een populist te zijn, want ik kan me daar geheel in vinden. Go Trump, Go Putin, Go Farage, en weg met dat ruggengraatloze tuig in Brussel en Den Haag.

Doet u mij maar een populist, het liefst een hele ruige :)

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close