Op een mooie Pinksterdag

1

De dag dat godvrezende luitjes braaf in de kerk zitten is voor mij een bijzonder relaxed dagje geworden. De dag begon lekker druilerig maar dat deed absoluut niet af aan mijn zonnige stemming, Inmiddels schijnt de zon letterlijk zeer uitbundig en lig ik op mijn hangmatje in de tuin de zonnestralen te absorberen.

be-happyAl bengelend op mijn hangmat bedacht ik mezelf dat het leven eigenlijk best mooi is zo, ja ik weet het is overal kommer en kwel, zowel in Nederland als elders in de wereld maar voor vandaag bij mij even niet. Vandaag geniet ik gewoon van wat mijn leven mij biedt, dan ben ik een heel gelukkig mens en eigenlijk heb ik dan niets meer te wensen dan dit.

Als ik kijk naar alles wat ik heb en dan heb ik het niet over de materiële zaken van het leven maar naar de dingen die voor mij belangrijk zijn. Hoe rijk ben je als je gewoon een dag van de zon op je gezicht in je tuintje op je hangmat kan genieten, met het geborrel van een watervalletje en het ruisen van de wind door de bomen als achtergrond muziek.

Een goed boek op schoot en mijn twee honden die af en toe even hun snoet onder het boek schuiven om over hun bol geaaid te worden om daarna weer content languit op de tuintegels te gaan liggen.

Dat ik gisteren geweldig heb genoten van een stel kleuters die een hartverwarmend stukje theater opvoerden, de van inspanning en trots glimmende snoetjes die me bijna letterlijk lieten smelten.

Samen een wandeling maken langs een haventje in een oud stadje en daarna op een terrasje naar de mensjes kijken die voorbij komen wandelen, daar enorm veel plezier uit kunnen halen.

Kortom gewoon kunnen genieten van de kleine dingen die voor mij belangrijk zijn, gewoon niet meer dan dat.

Hoe rijk ben ik dan……. nou heel erg rijk vindt ik.

Die kleine dingen in mijn leven maken mij ook tot wat ik ben,  dat is een enorme rijkdom en wordt ik bijzonder vrolijk van als ik daar naar kijk. Ik kan het iedereen adviseren om gewoon eens happy te wezen met een beetje ‘zonneschijn’, zo moeilijk is het niet!!

Zonneschijn

Kijk eens om je heen naar de kleine dingen die het leven bijzonder maken voor je het weet heb je een zon die niet meer stopt met schijnen.

Ik wens jullie allemaal heel veel zonnige dagen en geniet ervan :)

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close