Het peil in Hengelo is vanavond gestegen!

0

Zoals u wellicht weet was vanavond de uitzending van Hengeloos Peil over het rampzalige afvalbeleid van de gemeente waar ondergetekende zelfs twee maal mocht aanschuiven, eenmaal tijdens het eerste half uur zoals gepland en daarna in de nabeschouwing. Naast het feit dat ik er weer een boel contacten heb opgedaan, en de mogelijkheid kreeg mijn standpunten nogmaals luid en duidelijk neer te zetten werd ik vooral verrast door de aanwezige raadsleden en ik moet zeggen ik heb er een goed gevoel aan over gehouden en het idee heb dat we echt wat hebben bereikt en dat al zo vroeg in het stadium van actievoeren tegen dit rampzalige beleid,

Wat mij het meest aangenaam verraste was een toch redelijk aantal aanwezige raadsleden die zelf sterk verbaast leken nu ze geconfronteerd worden met de effecten van hun besluit waar ze voor hebben gestemd. Ineens leken de schellen van de ogen te vallen (met uitzondering van Stan Horsthuis (Lijst Horsthuis), die in 2015 als enige raadslid destijds al tegenstemde.).

Hoewel ik het nog steeds zeer spijtig vind dat wethouder Elferink had afgezegd, is de winst van dit debat dat er nu met steun van meerdere raadsleden zal worden getracht het onderwerp opnieuw op de agenda te krijgen in de raad, dat is meer dan ik op had durven hopen zo vroeg in the game. Naast de start van de petitie(vooral blijven tekenen mensen!) maakte ik me op voor een lange lijn van acties(die ik alsnog gewoon doorzet tenzij het onzalig plan wordt teruggedraaid). Dit is onverwachte steun en winst dus nu is het moment om door te zetten!

De beelden van de uitzending komen morgen of overmorgen online, afhankelijk van hoe snel het gemonteerd kan worden en zullen dan uiteraard ook hier op Urubin verschijnen

hp2

(c) Willem Meijerink(klik de foto voor een grote versie)

Tot dan zult u het moeten doen met de foto’s die hier in het artikel staan, met dank aan Willem Meijerink voor het schieten van deze mooie plaatjes.

Ook nieuw dankzij dit Hengeloos Peil debat is een contact met Drs. Henk van der Laan, een oudgediende binnen de Hengelose politiek, die samen met mij verdere acties wil gaan zetten in Hengelo om ook offline handtekeningen binnen te gaan halen, iets waar ik uiteraard graag aan meewerk!

Kortom, in een zeer kort tijdsbestek van “pak em beet” anderhalf uur komt er ineens beweging in de zaak vanuit een hoek waar ik met uitzondering van Lokaal Hengelo, die sinds de start een robuuste medestander is van onze zaak, de meeste tegenstand had verwacht. 

hp1

(c) Willem Meijerink

Wordt zeer zeker vervolgd…

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close