Het open data riool van Nederland

0

Het is alweer een dikke vijf jaren geleden dat ik begon met mijn eerste website in de alternatieve hoek. Dat was destijds Freedom Bytes en was volledig gewijd aan privacy, nu ja tot het gedonder bij destijds Niburu begon en deze site het levenslicht zag. Enfin, wat ik daar destijds al publiceerde blijkt nu dus ook gewoon weer werkelijkheid te zijn geworden en ik denk dat het belangrijk is dat u als lezer daar even met de snuf op wordt gedrukt, want privacy is in Nederland altijd al een ondergeschoven kindje geweest en niet alleen bij de roverheid maar juist bij het grootste deel van de burgers die het simpelweg niet interessant vonden,

Destijds ageerde ik op FB en later ook hier tegen de registratie drift van destijds het CDA en de navolging die het heeft gevonden bij de rest van de plucheplakkers.Ik gaf toen al aan dat men overheden niet kan vertrouwen met belangrijke gegevens en zie hier ze bewijzen anno 2015 mijn gelijk.

Suwinet

De roverheid hanteert op gemeente niveau een landelijk netwerk een soort open riool voor data genaamd Suwinet en zoals ik het noem sewernet. Het computersysteem wordt onder andere gebruikt door   ambtenaren om te kijken of iemand recht heeft op een uitkering en “verrassing”, het systeem voldoet in de meeste gemeenten  niet aan de beveiligingsnormen. Tja, wie hier verbaast over is heeft denk ik op de bodem van de oceaan geleefd denk ik, want roverheid en ICT is nog nooit een winnende combi geweest. Toch was ik wel verbaast over hoe erg lek het geheel werkelijk is. Want naast een hele batterij aan ongekwalificeerde ambtenaren die er niets te zoeken hebben kan vrijwel iedereen er gewoon bij!

Incassoburo’s en boze ex mannen gluren dankbaar mee

Ja dat leest u goed commerciële incassoburo’s gebruiken het “sewernet” om naw gegevens te verkrijgen en zelfs boze ex mannen kunnen er hun in blijf van mijn lijf huis verblijvende ex vrouwen mee achterhalen. Laat het maar weer aan de roverheid over om mijn ergste gedachten over een lek registratie systeem nog maar eens met een factor duizend te overtreffen. Om even een idee te geven wat er allemaal te vinden valt in het open data riool van de roverheid: Binnen een paar klikken ziet de gebruiker ervan het loon, de hypotheek, het huisadres, het bankrekeningnummer en eventuele studieschuld van de persoon.

Als er ooit een goede reden is geweest om te ageren tegen de registratie drift van de roverheid is dit het wel lijkt me, of gaan we nu weer de drogreden opvoeren dat wie niets te verbergen heeft dit niet erg hoeft te vinden?

 

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close