Het nieuwe roken

6

SNOKERokers zitten nu al een paar jaren in het verdomhoekje van de samenleving. Ze worden overal geweerd, maar mogen wel de hoofdprijs betalen voor hun verslaving. Dit resulteert in steeds hogere prijzen en dat gecombineerd met lastenverzwaringen en hogere levenskosten in het algemeen heeft er voor gezorgt dat meer en meer mensen stoppen met roken, of in ieder geval hiertoe een poging ondernemen.

Alhoewel, stoppen? Dat is de term die de anti rook maffia graag gebruikt, maar de werkelijkheid is in mijn beleving anders. Om mij heen zie ik meer en meer mensen overstappen op zogeheten E-sigaretten, u kent ze wel staafjes aangedreven door een batterij die speciaal geprepareerde vloeistoffen in rook omzetten waarmee de gebruiker wel zijn of haar dosis nicotine binnen krijgt, maar niet de teer en andere nare ingrediënten die de tabaksindustrie doorgaans toevoegt aan reguliere shag en sigaretten. Op zich een goed idee en een echte innovatie op het fenomeen roken, want de wetten die de rokers heksenjacht in stand houden gelden hier niet voor.

Zoals u weet ben ik een nieuwsgierig mens, en deze “E-sigaretten” intrigeerden mij al langer, maar door allerlei andere beslommeringen kwam ik er maar niet aan toe zelf eens aan de slag te gaan met de E-sigaret. Tot nu toe dan, want een klant van me, welke handelt in dat soort producten heeft me er twee in de maag gesplitst met een behoorlijke voorraad “caps”, de houders van de vloeistof.

Sinds twee dagen gebruik ik dus nu deze “Snoke” en ik moet zeggen, ik ben zeer aangenaam verrast. De heavy duty caps die ik mee kreeg leveren meer nicotine aan in mijn lichaam dan normale zware shag ooit kon en de smaak is ronduit beter. Ik concludeer hier dan ook uit dat E-sigaretten tegenwoordig een verbetering zijn op het roken zoals we dat kennen en dat maakt het mijns inziens de manier om de middelvinger op te steken naar de staat en te zeggen “zeg uw accijnzen maar vaarwel”, de roker is geëvolueerd en uit uw klauwen geglipt wat het gelijk ook weer een mooi staaltje burgerlijke gehoorzaamheid maakt.

Uiteraard ben ik nog lang niet uitgetest met deze E-sigaretten, en dus hou ik u op de hoogte van mijn bevindingen. Tot nu toe kan ik het iedereen aanbevelen die wel wil roken, niet de Roverheid wil spekken en liever ook niet zijn of haar longen vol zuigt met teer en andere echt schadelijke stoffen.

Wordt uiteraard vervolgd.

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close