Facebook groep Pateo.nl – Wholly Science is een sekte?

3

Beste mensen, naar aanleiding van een inhoudelijke discussie in de FB-groep van Pateo vond Emco Helder (it’s all in the name LOL) het nodig om mij uit deze groep te verwijderen. In deze groep is het niet toegestaan om uitspraken van Johan Oldenkamp ter discussie te stellen. In deze groep zijn alleen meelopers welkom die het gedachtengoed van Pateo/Oldenkamp ondersteunen. Dit maakt deze groep tot een ‘volgelingengroep’ wat in de volksmond sekte heet. Je wordt in deze groep monddood gemaakt en bij tegenspraak zonder pardon verwijderd. Wees gewaarschuwd dus. Zie onderstaand convo naar aanleiding van de Pateo nieuwsbrief 23 oktober 2013

—————————————————————————————————

Datdan Weerwel Ik snap dit verhaal niet helemaal geloof ik, in het eerste stuk wordt dit beweerd: “Computersimulaties ondersteunen dit. In deze simulaties loopt onze planeet in haar huidige omvang als een soort luchtballon langzaam leeg en komen vervolgens alle kustlijnen vrijwel perfect tegen elkaar aan te liggen op een twee maal zo kleine planeet. Wie dit probeert af te doen als ‘toeval’, die weet gewoon helemaal niet wat echte wetenschap is.” Een stuk verder staat dit: “Draaien we de continentendrifttheorie om, dan krijgen we dus de echte wetenschappelijke waarheid. De continenten zijn namelijk helemaal niet op drift, maar zitten vast. Doordat de straal van onze moederplaneet heel geleidelijk steeds verder toeneemt, worden de ruimtes tussen de continenten dus steeds groter.” Wat is het nou, krimpen of uitzetten?
2 uur geleden · Vind ik leuk · 1

Emco Helder Ik las het zo; als je terug in de tijd simuleert met de computer, dan loopt hij leeg… Chronologisch vooruit, dijt hij uit..
2 uur geleden · Vind ik leuk

Emco Helder Had inderdaad wel wat duidelijker omschreven mogen zijn…
2 uur geleden · Vind ik leuk

Datdan Weerwel Komt op mij niet duidelijk over deze tegenstelling
2 uur geleden · Vind ik leuk

Datdan Weerwel Tja, en verder hecht ik weinig waarde aan deze pseudo-wetenschappelijke nieuwsbrieven van Pateo. Waarom? Omdat deze doorspekt zijn met het afbranden van de wetenschap en zelfverheerlijking van de schrijver zelf, op het arrogante af.
2 uur geleden · Vind ik leuk · 2

Emco Helder beste Datdan Weerwel; jij bent niet verplicht deze te lezen; je zou je kunnen afvragen wat je in deze groep doet, als je -alleen maar- negatief bent over Johan.
44 minuten geleden · Vind ik leuk

Emco Helder kritiekloos zijn heb ik zelf ook niks mee, maar alleen maar negatief zijn in juist die groep, die wil nadenken over, elkaar op de hoogte brengen en evt. mee discussiëren, dat komt mij vreemd over..
42 minuten geleden · Vind ik leuk

Datdan Weerwel Alleen maar negatief? Ik geef slechts mijn mening, is dat niet toegestaan? En idd, ik ben niet kritiekloos maar dan wel onderbouwd, ik geef toch duidelijk aan waar ik moeite mee heb dacht ik zo
38 minuten geleden · Vind ik leuk

Emco Helder Nou, dat bedoel ik dus; —-pseudo-wetenschappelijke nieuwsbrieven van Pateo. Waarom? Omdat deze doorspekt zijn met het afbranden van de wetenschap en zelfverheerlijking van de schrijver zelf, op het arrogante af.— Ik snap niet dat je lid bent van een Facebookgroep, die Johan’s gedachtegoed koestert (zonder een “goeroe” van hem te maken) en dit wil delen. En zeg nou zelf, die zgn. reguliere wetenschap… ik kan me nauwelijks voorstellen, dat een zich zelf respecterend criticaster hier nog achter kan staan; immers is ” wetenschap” tegenwoordig gekocht door het grote geld en van nul en gener waarde!!!

Datdan Weerwel Maar goed, jij vraagt je af waarom ik hier lees? En je vraagt je af waarom ik hier lid ben? Kijk dat zijn nu typische vragen op het moment dat je iets ongewenst ter discussie stelt omdat hiermee de kern van de zaak geraakt wordt. Is op zich helemaal niet vreemd hoor, jij beschermd op deze wijze het gedachtengoed van de schrijver.
9 minuten geleden · Vind ik leuk

Datdan Weerwel Voor mij geen punt Emco Helder, als je vind dat mijn vragen en opmerkingen ongepast zijn en liever heb dat ik de groep verlaat dan zeg je het maar
8 minuten geleden · Vind ik leuk

Emco Helder Ja Datdan Weerwel, als jij anders niet presteert om een ieder hier belachelijk te maken, betekent het niet anders dan, dat je verwijdert wordt…
een paar seconden geleden · Vind ik leuk

————————————————————————–

Kijk, dit zegt natuurlijk alles over deze FB-groep, er mag niet gediscussieerd worden over de inhoud van de Pateo-nieuwsbrieven en al helemaal niet over de uitspraken van Johan Oldenkamp. Wat deze goeroe te vertellen heeft staat boven elke wetenschap Org Laugh

 

 

*note: op speciaal verzoek voor Kraven :P

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close