Einde van een generatie in Alto land

1

Mensen, ik schrijf dit met tegenzin, maar het zijn wel de feiten. Vandaag las ik op Grenswetenschap dat men daar de handdoek in de ring gooit. Na tien jaren een voorbeeld van kwaliteit te zijn geweest voor de gehele alternatieve media, en liet zien dat kwaliteitsartikelen, hand in hand gaan met een pittige dosis humor is het over en uit.

Ja de site blijft bestaan als archief, dat wel, maar nieuwe artikelen zullen er niet meer bijkomen en ook de reactie mogelijkheid wordt uitgeschakeld opdat er ook geen moderator meer aanwezig hoeft te blijven. De reden werd in het afscheidsdraadje ook vermeld, te weten:

Eerlijk en in detail: de persoonlijke druppel voor mij was het 9/11 versus 7/17-blog. Men vermoedde (onterecht) bewust meeliften op ellende, benoemde dat, en dat vond ik best naar om te ervaren. Ook en vooral omdat een vriend die mij goed kent dat uitsprak in de reacties. Blijkbaar sloeg ik daar ongewild dermate de bal mis, dat het moment van kiezen duidelijk werd. Lijkenpikkerij is niet iets waarmee ik geassocieerd wens te worden. Dat in combinatie met de intredende sleur bij zowel mij als andere redactieleden zorgde voor het doorhakken van de knoop. Als je zelf al niet het gevoel meer hebt dat je kwaliteit kan bieden, dan heeft het weinig zin om anderen voor de gek te houden. Dat zou voor iedereen tijdsverspilling zijn. We willen trots zijn op GW en op het moment dat dat dreigt te verwateren moet een mens conclusies trekken. Dus nee, geen verrassing. Wel een moeilijke keuze, maar volgens mij ook de beste.

Hier heeft u het van 3.14po zelf. Wat mij betreft is dit een zwarte dag uit de geschiedenis van de alternatieve media, vooral omdat er geen waardige vervanger is voor Grenswetenschap. Neen, zelfs Urubin niet want laten we wel wezen, Urubin is toch echt een heel ander beestje, al zijn de auteurs van GW hier van harte welkom om ook hier het ramplankje ter hand te nemen. Ze hoeven slechts te vragen om een auteursaccount.

Wel begrijp ik de beslissing waarom Grenswetenschap er mee kapt, ook al betreur ik deze. Ik wens Jurgen en alle anderen van zijn crew alle succes in de wereld bij hun verdere projecten.

Een deel van mij hoopt dat GW gewoon even een “Argusoogje” doet en over een tijdje gewoon weer vrolijk verder zal gaan. Of het een permanente bezinning wordt of dat het echt einde oefening is? Dat zal de tijd ons leren. Voor nu bedank ik GW voor tien mooie jaren.

 

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close